Category

Date

09 sept. 2022 - 11 sept. 2022

Time

8:00 am - 8:00 am

Hackathon de deschidere a sezonului 7 “Build a robot in 72 hours”

Participanţi: Crisitan, Sebastian, Eva, Alex, Codruț, Maria, Alexia, Mihai

În debutul celui de-al șaptelea sezon al competiției First Tech Challenge, echipa Helix s-a reunit pentru a participa la inițiativa echipei River Wolves Tulcea la un hackathon de 72 de ore, având ca temă construirea rapidă a unui robot ce se pliază pe regulamentul de sezonul.

Astfel, am fost determinați să ne gândim la o soluție într-un timp extrem de scurt pentru a concura cu un prototip în ziua jurizării. La final, efortul a fost recompensat cu locul al III-lea.

 

 

 

 

 

 

Brainstorming-ul echipei pentru sistemul de prindere și șasiu. Inițial am vrut să folosim un șasiu mecanum, dar din cauză că șasiul ar fi fost mult prea lat am optat pentru o regândire completă a acestuia. Așa am ajuns la cea mai rapidă și eficientă metodă în ceea ce privește consumul de materiale, formă triunghiulară. În construirea și programarea acestuia am descoperit că translația robotului la viteză mare este inegală parcurgând un arc de cerc, deci singura optimizare disponibilă la momentul acela a fost folosirea giroscopului în paralel cu controlul.

 

Leave a Comment